Direktlänk till inlägg 17 november 2010

Roliga veckan!

Av Malin - 17 november 2010 22:23

Ja den roliga delen av veckan börjar lida mot sitt slut och nu väntar 4 dagars jobb vilket det var så värt med tanke på allt vi hunnit med de här dagarna! (Och så har vi såklart vår kurs på lördag så lite roligt är det kvar...;))


I måndags laste jag in mig och flickorna och styrde kosan mot Josefin i Linköping.

Vi bestämde att vi skulle träffas vid fårhagen och börja dagen med att valla lite!

Började med en liten promenad innan Josefin hade kommit och sedan åkte pinschrarna in i bilen igen...tur att de trivs bland sina täcken för de har tyvärr fått spendera mycket tid där de här dagarna...(får ta lite agilityträning i dagarna för att kompensera dem :))


När Josefin hade kommit så gick vi upp till fårhagen och kopplade på Tilly lina, hon har ju bara jobbat inne i fålla tidigare och det är bättre att ta det säkra före det osäkra, särskilt med tanke på att fåren var ganska springiga.


När vi väl hade fått fåren dit vi ville (de går på 2 ha) så kunde vi börja träna. Vi lät Tilly fösa lite och jobba med att lyssna på mattes ligg samt att lyssna till smackningar vilket vi inte gjort tidigare... Tilly skötte sig bra men ett par gånger när hon kom nära ville hon rusa in i flocken.

Vi introducerade även lite flanker genom att klappa mig på benet och pyscha ut henne från fåren. Gick väl ok med tanke på att det var vår första gång!

Tror att vi kommer ha mycket roligt i fårhagen hon och jag framöver! :)


Sedan var det Eras tur och han är verkligen härlig att se med fåren. Inga rusningar utan så lugn och fin med bra attityd! Minns en gång när Josefin sade att hon var orolig att han inte hade så mycket vallning i sig, tror inte att det behöver vara något som helst bekymmer längre vännen! ;)


  

Fina Era!

 

På kvällen tittade vi på en film om vallning och kollade igenom varandras häften och diskuterade! Sedan blev det en relativt tidig kväll för dagen efter var det dags att åka upp till Stockholm för att gå hoppteknikkurs för Eva Marie Wergård.


Mellan kl 12-14 hade vi bokat tid och tanken var att vi först skulle köra hoppteknik med Tilly och Era och sedan skulle pinschrarna få träna handling...

Jo tjena, tiden svischade förbi och vips så hade kl blivit 14.00

Men oj vad nyttigt det var. Vi fick en massa bra tips om hoppteknik som vi göra med alla hundarna fortsättningsvis.


Bland annat så tränade vi på att hoppa tajt kring ett hinderstöd och att hundarna verkligen skulle vrida sig i kroppen vilket man gör för att stärka musklerna i bakpartiet och för att hunden ska orka ta sådana svängar och även orka fortsätta efter ett par sådana vilket kräver mycket av hundarna.

De fick även göra studshopp och som avslutning hoppa över en oxer.

Detta fick vi på film och om jag förstod Eva Marie rätt vill man att hunden ska sträcka ut benen bakåt och gärna kicka ifrån i luften och inte dra upp benen under sig. I filmen ser man tydligt i första klippet när Tilly inser att det är 2 bommar att ta sig över och hon blir osäker på om hon kommer klara det och då drar upp benen under sig istället för att sträcka ut.

Men det blir bara bättre och bättre när hon fått några gånger på sig.

Man kan väl säga att det är styrketräning för hund, fick många bra liknelser från Eva Marie som fastnat!


Tilly tränar hoppteknik:

http://www.youtube.com/watch?v=OQmNZQFiNqw


  

Josefin och Era gör sig redo för studshopp!


Till sist har vi idag varit hos Karin Söderberg och tränat vallning.

Fantastisk dag har vi haft och Karin var en mycket duktig instruktör som jobbade med att göra vallningen positiv för hunden även om det såklart också måste finnas regler!


Vi jobbade i en 25:a och Tilly fick fösa och träna på flanker.

Hon är så fin när hon går mot fåren men när hon kommer nära så vill hon gärna göra lite rusningar in mot dem... Hon har inte visat detta beteendet i fållan särskilt mycket men det kanske är roligare när fåren faktiskt kan sticka och springa....lattjo liksom.... Matte tycker inte det är lika lattjo!

Men med tanke på hur lite vi har tränat och hur stora framsteg hon gör varje gång vi träffar fåren så kan jag inte vara annat än nöjd!

Och mot slutet när hon fick jobba med flanker och jag hade fått en flärp i handen som hon har stor respekt för så jobbade hon så fint så fint. Lugnt och sansat, precis som vi vill ha det! :)


Tilly föser...


  

Fiiiiin!


Tack Josefin för underbara dagar! Det får vi snart göra om! ;)



 
 
Josefin

Josefin

17 november 2010 23:03

Nej, det råder inte längre någon tvekan om att jag har en vallhund! :p Tack själv vännen för att ni kom och förgyllde våra dagar! Nästa gång får vi väl se till att hitta på något roligt neråt landet? ;)

http://www.nifesoj.se

 
Annika, Taurus och Totti

Annika, Taurus och Totti

18 november 2010 21:29

Åh så roligt ni har haft det!!!
Så mycket skoj på en gång :-)

Är nog tyvärr upptagen på måndag så då blir det ingen träning. Ska försöka klämma in träning med unghundarna på lördag 13.30 och sen får vi se om det kanske blir på onsdag nästa gång....

http://www.nogg.se/pinscherntaurus

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 4 februari 2012 14:38

Igår hade vi en busy dag kan man säga! Vid 8.45 var jag och lämnade Aisha hos veterinären eftersom jag hittat en knuta vid ett juver vilken såklart behövde opereras bort, Dem som känner oss vet att veterinärbesök med Aisha är ngt som ger både henne...

Av Malin - 25 januari 2012 12:32

Tycker att det kanske är hög tid att berätta om flockens senaste nytillskott. Hon hämtades för lite mer än 2 veckor sedan och är nu lite mer än 10 v.   Låt mig presentera Finnbogårdens Haze!                   Haze 10 v   Hon är ett lite...

Av Malin - 3 mars 2011 21:56


     Idag fyller min bästa kompis Aisha veteran! I 7 år har jag och denna underbara hund delat våra dagar tillsammans och vi har upplevt allt mellan himmel och jord. Allt från den härliga vardagen till träning och tävling i diverse grenar som...

Av Malin - 28 februari 2011 19:14

Igår tog jag och Josefin vårt pick och pack och begav oss upp till Kristinehamn. Jag hade åkt upp kvällen före då det är en bit att ta sig... Hade en mysig kväll framför Melodifestivalen och vi käkade god indisk mat som Josefin hade fixat! Efter ...

Av Malin - 19 februari 2011 16:57

Idag har jag och Tilly varit på klubben där vi träffade Annika med Totti och Taurus och på schemat stod lite lydnadsträning då vädret inte tillåter så mycket annat just nu...    Laddar inför kommande träning! Jag och Tilly har tränat på m...

Ovido - Quiz & Flashcards