Alla inlägg den 2 juni 2008

Av Malin - 2 juni 2008 15:16

Jahapp då var det måndag igen och ikväll så är det dags att jobba igen... Har dock bara 3 nätter den här veckan och sedan så väntar en späckad hundhelg med KM i viltspår på fredagen och sedan agility på söndagen!

Det ska bli så jädrans roligt att träffa en massa härliga hundar och pinscher/hundmänniskor dem här dagarna... (om det sedan skulle gå bra så vore det ju ett stort plus såklart :-))


Helgen som gick då?

Ja på fredagen hade jag ett par vänner över och vi käkade smörgåstårta, alldeles för mycket kakor och drack en massa vin!!

Det var roligt att sitta och prata ikapp lite då det inte alltid blir så ofta som man egentligen skulle vilja! Dessa tjejer är också en liten balans till mitt galna hundliv, här får jag utlopp för att prata lite annat än hund vilket det kan bli en del av annars... :-)


På lördagen sov jag och Christian rätt så länge då vi inte direkt kom i säng i någon skaplig tid.... Sedan så åkte vi in till Värsnär och gick med hundarna, lade några personspår och ett par viltspår. Vi började med personspåren och dem fick hundarna ta när vi hade lagt ut viltspåren klart!

Aisha gick med husse men var lite ofokuserad tydligen och tyckte det var lite knäppt att vi skildes åt, så lärdom lämna den andra hunden i bilen under tiden! Men hon hittade tillslut fram till spårslutet och hennes godisburk så det får väl anses lyckat iallafall!

Izzan fick också gå ett, nu var ju inte liggtiden så lång och detta innebär att hon rusar fram i skogen så det är bara att hålla igen på linan och vara glad för att hon älskar att jobba!


Dagen efter när blodspåren fått ligga och gotta till sig lite åkte vi in relativt tidigt innan det blivit alldeles för varmt ute!

Izzan spårade som en dröm, hon var helt färdig dock när hon kom fram till spårslutet och tungan hängde ner till knäna på henne... Lilla skruttan men duktig är hon! Hoppas hon kan fokusera så här på fredag....


Aisha spårade också bra men vek av på ett färskt spår vid ett tillfälle och det är det bekymmret jag har med henne att hon ibland finner det intressantare än blodspåret! Annars fixade hon återgången fint och även dem två bloduppehållen. Så vi hoppas att det inte blir allt för mycket viltstörning för henne på fredagen heller!!


Efter detta kan jag säga att damerna (och vi) var rätt så nöjda och vi tillbringade resten av dagen till att slappa! Riktigt gott att sitta ute på vår lilla altan och bara njuta av solen och värmen....


Idag har vi varit en sväng vid agilityplanen och kört en rolig u-bana med slalom, hopphinder och tunnel! Ville köra Aisha på largehöjd och efter lite uppvärmning höjde jag upp hindrena. Tidigare på kurser och liknande har Aisha haft en tendens till att vara lite lat och hellre springa under... :-/ Mindre roligt...hon försökte detta en gång idag men då belöningen uteblev så insåg hon att det var lika bra att jobba ordentligt istället och vi hade ett jättebra pass! Hur kul som helst...körde även lite balanshinder, särkilt gungan där hon har börjat tycka att nedslaget är lite läskigt. Men idag så jobbade vi med att hon skulle lägga sig när gungan börjar vippa över och detta tyckte hon bättre om!!


Izzie var såklart oxå men och fick hoppa lite hinder! Hon tycker också detta är döskoj men jag måste ha en medhjälpare med som kan hjälpa oss med tunnel, balanshinder etc. Men hoppar gör hon och tycker det är döskoj!!!


Nu ska jag sluta skriva innan ögonen går i kors på er!


Tack för alla gratulationer från min och Izzans födelsedag! :-)

Vi vill passa på att gratta Josefin med Azlan som vågat sig ut på tävlingsbanorna i freestyle! Bra jobbat!!!


Ovido - Quiz & Flashcards