Alla inlägg den 24 juni 2008

Av Malin - 24 juni 2008 22:29

Idag har jag gjort hundgodis! Väääldigt oavancerat dock men hundarna uppskattade det kan jag lova...

Jag köpte blodpudding som jag skar i lagom stora bitar och sedan lade jag dem på en plåt och skjuts in i ugnen på cirka 90-100 grader i 2.5 timme.


Som sagt mycket uppskattat när vi sedan gick ut och körde lite slalom på vårt nyinköpta Rusta-slalom! Gick riktigt bra idag tycker jag och Aisha tar slalomet mer och mer självständigt så jag tror vi är på rätt väg...

 Izzie fick också köra lite slalom idag men där hade väl jag lite för bråttom och stressade henne vilket gjorde att min turbohund blir alldeles stimmig och inte vet vad hon ska göra tillslut. Fy på mig som ställer för höga krav alldeles för snabbt... Avslutade dock med en enkel övning såatt hon fick avsluta med ett lyckande!!


Sedan så har vi fått tips för att bättre på Aishas föremålsintresse och efter bara ett par gånger så har det faktiskt hänt enormt mycket!!

Emma som var Izzies kursledare gav mig tipset om att bunkra upp med en massa gott godis och en klicker och sedan lägga en hög med saker en bit bort. I Aishas fall har det vartit spårapporter, boll, gummidäck, kamptrasa, vanlig apport, olika tygleksaker och en lädersak. Sedan så försöker man få hunden att intressera sig för och tillslut hämta sakerna för att få sin belöning. Som sagt i början RIKTIGT GOTT godis.


Och idag så tycker jag mig verkligen se frukten av denna övmning för hon började ruska och kampar och springa och fjanta med leksaken. Vi kunde även tillsammans kampa och tillslut kunde jag belöna farten i slalomet med att kasta en boll på ett snöre och hon UPPSKATTADE den belöningen!!


Som vi har tragglat och kämpat för att försöka få henne intresserad av leksak! Kanske inte riktigt ska ropa hej än men det var så roligt att se min lilla goa Aisha ha så kul med en boll på snöre....


Och sedan en liiiten sak till, mitt kennelnamn är nu godkänt! Eczanimos kennel....så nu börjar en ny fas i livet kan man säga... Ska bli spännande att se vad som händer i framtiden!!

Av Malin - 24 juni 2008 02:31

Sedan är det lillsemester!

Nästan två veckors helledigt, bara njuta, slappa, träna hund och såklart ska vi till rasspecialen och WDS! Dock ställer vi inte på just WDS men SSPK och Mälarpinschern...

Ska bli roligt att umgås med alla härliga pinschermänniskor, Christian (såklart!) och hundarna!!


Åhh vad jag längtar....


Ovido - Quiz & Flashcards