Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Malin - 1 januari 2009 09:58

Jaha så var nyårsafton äntligen över för denna gången!

Egentligen tycker jag om nyårsafton, men sedan jag skaffat hund så har man ju definitivt fått se baksidan av medaljen.


Dock gick det över förväntan igår!

Aisha som tidigare varit berörd har inte brytt sig ett skvatt, hon har legat lungt i soffan bredvid och hon har inte heller reagerat något vidare när vi varit ute. Underbar känsla att se henne så cool!
Lilla Izzan tyckte att det allt var lite konstigt och lite läbbigt men hon tog det lungt, något slokande svans men mestadels var hon hos oss i soffan och låg och vilade oxå!

Så allt som allt var det jättebra!
Dock är jag och Christian sjuka så vårt eget nyårfirande brann lite inne men vi fixade lite gott käk och lite gott att dricka så vi överlevde vi oxå! ;-)


År 2008 har varit ett väldigt blandar år med både upp och nergångar.

Izzan kämpade med sin demodex och Aisha visade sig inte kunna bli dräktig, den fodertiken som var ute på foder har också försvunnit ur aveln så min planerade kennelverksamhet ligger på is kan man väl säga.


Roligare saker var när Aisha kom 3:a på KM i vilspår och tog sitt första 1:a pris! Duktiga duktiga tjejen! Och Izzan klarade anlagsprovet med 40/40 poäng och kom 1:a, dock var det bara hon med! ;-)

I höstas så plockade även Izzan ett 1:a pris och inga problem med skottet, skönt!


Aisha och jag kom ut och startade i Lk2 med varierande resultat och som bäst ett 3:e pris. Izzan är i princip startklar för 1:an men vill säkra en del moment innan, t.ex platsliggandet.


Sedan hade vi Mälarpinschern och Världvinnarutställningen! Kul kul var det med alla fina pinschrar och trevliga människor.

Vi bodde i fantastiska stugor på Gålö sälstation, ett ställer jag defenitiv skulle kunna åka till igen. Resultaten var väl lite sisådär men i den konkurrensen och med en Aisha som är som hon är så är vi nöjda ändå!


Roligt är också vår nyupptäckta kärlek till agilityn! Förstår inte varför vi inte satsat på detta mer innan, men bättre sent än aldrig.

Detta är något som passar Aisha som handen i handsken. Det är så härligt att se henne glädje när vi kör och även om hon inte är den snabbaste så har det blivit sååå mycket bättre sedan vi startade i somras och slalomet börjar bli säkrare!

Aisha vann sin första rosett i november och vann sitt lopp framför 7 andra hundar och hade väl 11-12 sekunder till godo! Dock var det en inofficiell tävling... Men det visar ju att hon fått upp lite fart sedan vi tävlade officiellt i Jönköping och hade 0 hinderfel men typ 8 sek i tidsfel...

Izzie kör självklar också, en liten naturbegåvning, nu är det bara för mig att försöka förvalta henne!


För år 2009 har vi följande mål:

Aisha- starta någon tävling i lk2

        - starta officiellt i agility igen och gå 0:ade runt

        - tävla viltspår och förhoppningsvis nå till SVCH 


Izzie - starta i lk1, 1:a pris och börja träna in momenten för lk 2

        - starta officiellt i agility

        - träna inför appelspår ev tävla

        - träna viltspår och förhoppningsvis SVCH

        - ev åka på någon utställning


Till våren ska vi dessutom gå 2 kurser i agiliy för Maria O Knutas och Jenny Damm. Ska bli grymt roligt och spännande. Hos Maria kommer det dessutom bara att vara pinschrar, så häftigt!!


Sist men inte minst TACK alla ni som har gjort 2008 till det år det ändå var!

Jag är så glad och tacksam för alla ni som har gett oss stöd i svåra stunder och som gladdes med oss när det gick bra!




Ovido - Quiz & Flashcards